tiistai 25. syyskuuta 2012

Pieni retkikertomus

Mehua, voikkareita, omppuja, sadetakki... check! Koiruus, joka oli tällä kertaa Gero, autoon ja nokka kohti  Komion luonnonsuojelualuetta. Suunnitelmana oli kiertää Luutaharjun Samo -niminen n.7km pitkä rengasreitti.

Kuvat on vähän tylsiä pönötyskuvia, kun lainkuuliaisesti pidin Geron hihnassa koska olimme luonnonsuojelualueella ja koska oma seremoniamestarimme Hemuli ei ollut hämmentämässä soppaa. Kahden kytketttynä kulkevan koiran kanssa kulkeminen olisi ollut vähemmän miellyttävä kokemus. Ainakin jos toinen niistä on Hemppa :)

Matka alkakoon!
Pilpalantien parkkipaikalta on noin 2,3 km taaperrus ennen varsinaista rengasreittiä. (Toki parkkipaikkoja löytyy lähempääkin)


Ensimmäinen juoma-ja ompputauko pidettiin Lukkolammen rannassa.Lukkolammen jälkeen oli nousu harjulle, josta oli komeat näkymät. Noustessa meinasi tulla hiki ;)Täytyihän tietenkin ottaa kuva kun Gero istuu Ryssänvuorella :)


Ryssänvuoren jälkeen poikettiin polulta, kun huomasin metsän takaa siintävän vesistön, jonka luokse ei polku vienytkään. Metsän takaa paljastui Sikalisko- niminen järvi, jossa pidettiin jälleen juomatauko.


Tällä veneellä ei enää paljon soudella.

Palattuamme merkitylle reitille oli edessä nousu Komiovuorelle josta näkyi kauas!

Komiovuorelta saatiin laskeutua rappusia pitkin alas.Välillä poikettiin hetkeksi hiekkatielle. 


Tieltä metsään ja metsästä Luutasuolle.
Luutasuolla, Luutalammin rannassa oli myös odotettu grillipaikka jossa pidimme eväshetken.
Eväät jakoon niin kuin olisi jo!!

Grillipaikka olikin reitin lopussa, joten enää oli taivallus pienen metsäpläntin läpi tielle ja sitten hiekkatietä kohti parkkipaikkaa.Kyllä oli hauska päivä! Aikaa meni rengasreitin kiertämiseen 2,5 tuntia johon sisältyy lukuisat pysähtelyt, reitiltä poikkeaminen sekä eväshetki. Autoja oli  lähtiessämme parkkiksella neljä, mutta koko aikana emme nähneet ristin sielua. Edes hirvikärpäset eivät kiusanneet.

Tänne mennään uudestaan!

2 kommenttia:

Kiiki kirjoitti...

Olipa siellä mielettömän hienot maisemat. Ja G on päivä päivältä komeampi.

Tiia kirjoitti...

Oli tosissaan hieno paikka ja vielä ihan tässä meidän naapurissa.
Voitais tässä ennen talvea mennä kimpassa retkelle?? Jos saatais vaikka P ja Ainakin mukaan :)