lauantai 28. heinäkuuta 2012

Laiskotuttaa

Lämmintä piisaa. Päivää on vietetty sienestäen ja  pihalla köllien.
Gero teki aamuisen sienestysreissun jälkeen päätöksen viettää loppupäivän sisällä viileässä. Hemuli ei sille reissulle päässyt mukaan, joten Hemppa sai sitten osallistua pihanurmella köllimiseen. Hemulin osalta ei voitu kyllä köllimisestä puhua, koska jätkä ei pysynyt taas paikallaan kun käskettynä, jos silloinkaan. 
Jalkapallon pelaaminen, risujen raahaaminen, kuoppien kaivaminen, kukkien haistelu, lapsen pussailu, päätön juoksentelu ja ötököiden metsästäminen olivat Hempan mielestä paaaljon mielenkiintoisempaa puuhaa. Hyvä niin, sillä juostuaan pihalla tuossa kuumuudessa 3,5 tuntia kuin duracel-pupu ei tarvinnut ottaa paineita suuren suurista lenkeistä, Gerokin kun ilmoitti että menkää te mä en viitti lähteä ja siirtyi viileämpään kohtaan nukkumaan. Ollaan siis oltu oikein laiskoja ja jätettiin lenkit tekemättä.

Keväällä oli puhetta Hempan ja minun yhteisestä missionista: Rantakuntoon kesäksi 2012.
Hemuli toden totta on tavoitteeseensa päässyt (= lihaa on saatu luiden päälle, maha on kunnossa ja poika voi erinomaisesti), lihaksiahan toki ei koskaan ole liikaa. Hemuli onkin saanut kovasti kehuja ulkomuodostaan ja erityisen kovasti lämmitti tietenkin kasvattajan antama palaute :)
En oikeasti tiedä mikä (kaikki) tuon ruokinnan kanssa loppujen lopuksi oikein mätti, mutta nykyinen sapuska Sam`s Field Lohi-Peruna natsasi heti. Itseasiassa ostin tuota vaihteluksi Gerolle ja päätin antaa sitä myös Hempalle ajatuksella, että läpihän se tulee, mutta niinhän tulee kaikki (myös ns. kotiruoka ja raakaruoka) mitä se syö ja pakko on kuitenkin jotakin syödä. Yllätys olikin suuri, kun vatsa ei mennytkään sekaisin eikä ulos tullutkaan "koiran kokoista" vuorta sontaa 6-8 x/vrk.
Ainut yhteinen piirre mitä edellisissä ruoissa oli, on kana ja riisi, jompaa kumpaa oli safkoissa aina. Kananrasvaa on kyllä nykyisessäkin eväässä... En tiedä,  ja ihan tosissaan en jaksaisi asialla vaivata päätäni enää yhtään. 
Allekirjoittaneelle ei käynyt missionin suhteen ihan yhtä hyvin. No, kaikki raskauden tuomat 15(!!!) ylimääräistä kiloa on pudonnut pois, mutta, mutta - sanotaanko näin, että onnea on oma piha jossa ottaa biksuissa aurinkoa. ;)

Päivän otokset.
Minimini sisilisko. Sisiliskoja tällä tontilla riittää.


Onpa muuten äärimmäisen typerästä kulmasta otettu kuva.

Ei kommentteja: