maanantai 20. huhtikuuta 2009

Pentu oppii

Dodiin, nyt on toinen koulupäivä takana. Kunnialla taas lutvittiin tunti läpi.
Ollaan niin ahkerasti harjoiteltu kotiläksyjä, että seuraavalla kerralla voidaan ottaa häiriökoira (kouluttajan oma koira) mukaan seuraamiseen. Vaikka kyllä sitä häiriötä oli tänäänkin todella reilusti. Treenit pidetään ulkona, joten paikalla pyörii myös koiran ulkoiluttajia melkko reipaasti. Geron seuratessa kulki muutaman metrin päästä koirakko, eikä Gero kiinnittänyt heihin mitään huomiota. Nyt vaan lisätään pikkuhiljaa kestoa, käännöksiä ja tahdin vaihtoja, mutta nimenomaan pikkuhiljaa, kiire ei ole. Nyt tuo pentu osaa jo enemmän kun olisi tarve, mutta kaipa se on nuorena vitsa väännettävä. ;)
Parempihan se tietenkin on että oppii nuorena nämä perusasiat, ei tarvitse sitten "teini-iässä" vääntää asioita väkisin vaan voidaan ottaa rennommin ja yllä pitää jo opittuja asioita.

Täytyy kyllä kertoa, että vähän säälien katson eskarimme muiden koirakoiden ohjaajia, kun he yrittävät saada murkku-koirillensa jotakin asioita päähän. Ei käy kateeksi! Pinnaa vaaditaan ja rutkasti huumorintajua. :) Vaan kyllä huomaa että hekin on edistyneet viime kerrasta ja kaikki tuntuvat tekevän hurjasti töitä kotiläksyjen eteen.
Välillä vähän nolottaa (älkää kysykö miksi), kun Gero osaa niin paljon ja oppii asioita helposti, silloin sitä vaan yrittää muistutella itselleen, että nauti nyt kun vielä voit äkkiäkös tuosta vauvasta kasvaa hormoonihirviö joka ei tajua mitään muuta kuin tytöt. :)
Kaikki on ryhmässämme todella mukavia ja kaikki kannustavat toisiaan.Ohjaaja on aivan huippu ja osaa kyllä hommansa. Innolla sitä odottaa seuraavaa viikkoa kun taas pääsee koirakouluilemaan...

Uutena kotiläksynä harjoitellaan luoksetuloa, aloitamme edessä istumisella lisätään liike vasta myöhemmin. Tuotakin ollaan ehditty pikkusen harjoitella, mutta minulla on ollut ongelmia saada Gero istumaan suoraan edessäni ja riittävän lähellä. Noihinkin saatiin vinkkejä joten sitä lähdetään työstämään seuraavaksi.
Gero osaa tulla luokse kutsuttaessa, mutta olen opettanut sille vasta "täällä" sanan merkityksen joka tarkoittaa " mitä ikinä teetkin tule lähelleni". Täällä sanaa käytän siis lenkeillä ja muissa vapaissa tilanteissa jossa pääasia on, että koira tulee sen verran lähelle että saan kytkettyä sen.

Torstaina astutaan yksi ajanjakso eteenpäin tässä pennuntuoksuisessa koira-arjessamme, kun Gero saa ensimmäiset rokotuksensa. Hurjan äkkiä on aika mennyt, vastahan me lähdettiin Kirstin pihasta kohti kotia pieni tuhiseva koiranpentu mukanamme...
Eilen mitasimme ja punnitsimme Geron: 41cm ja 10kg , tasaisesti on poika kasvanut. Nyt sitä kyllä huomaa jo itsekin, että kyllä se ihan oikeasti kasvaa. Treeneissäkin naureskelivat tänään, että jestas miten se on viime viikosta kasvanut, mahtaako olla sama koira ollenkaan mukana. :)

Gero oli tehnyt muuten "tuhmuuksia" yhtenä päivänä, levittänyt lähes kokonaisen vessapaperirullan vessan lattialle ja syönyt siitä luoja tietää kuinka paljon, ei kakka tullut kuitenkaan paketissa. ;) Muutenkin Gero on selvästi perinyt äidiltään tuon rakkauden WC-paperiin, välillä se vain potköttelee vessan lattialla ja huitoo tassuillaan paperia joka roikkuu telineestä. Huvittava tyyppi!

3 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Joo, äkkiä ne pentuset kasvaa ja pian onki 1-v synttärit edessä ;D

Jugo kirjoitti...

Punnitsin kanssa meidän haukun ja painoa oli komeat 2,1kg, pelkkää lihasta :)
Olen jo kovasti harjoitellut jälkien tekemistä...

Tiia kirjoitti...

On se hyvä, että sulla on tuollainen suojelukoira, kun asut siellä hörhöjen keskellä. Sulle ei niin vain tulla ryttyilee kun Kimo on messissä.

Ihme, että olet jälkiharjoitteluistasi täällä kertomassa... On siinä mahtanut olla ohikulkijoilla ihmettelemistä jos olet Hesperianpuistossa käynyt tamppaamassa. :D