tiistai 7. huhtikuuta 2009

Yöjalassa

Pakko päästä kertomaan...

Minä olen yö-ihminen. Rakasta öitä, sitä hiljaisuutta, tuoksuja ja öistä luontoa ja sen tapahtumia. Kesäöiset ukkoset on lähes mahtavinta mitä tiedän sekä syksyiset myrskyt - öisin tietenkin. ;) Teen työksenikin pelkkiä yövuoroja.
Joskus kesäisin en välttämättä edes käännä rytmiäni, kun vapaapäivät alkavat yövuorojen jälkeen. Nukumme koirien kanssa kaikki ärsyttävät, kuumat päivät ja lähdemme illan viiletessä liikenteeseen. *tähän kohtaan kuuluu sellainen silmät vilkkuvat sydäminä-hymiö*
Minun olisi varmaan pitänyt syntyä lepakoksi.

Olen mielessäni haaveillut niistä lukemattomista lämpimistä, valoisista kesäöistä, kun retkeilemme Geron kanssa läheisissä metsissä, pelloilla. Käymme lammella uimassa tai istumme kalliolla katsomassa lähestyvää ukkosta. (toivottavasti Gero ei ole paukkuarka!)
Tulen muistamaan ikuisesti sen yön, kun viime kesänä istuttiin bouvier urokseni kanssa kalliolla ja ukkonen teki tuloaan. Salamoita räiskyi siellä täällä ja rakas buvve makasi vieressä pää sylissäni. Se oli myös viimeinen kerta kun saimme tehdä yhdessä yöllisen retkemme - muutaman päivän päästä poika jouduttiin äkisti lopettamaan. :(

Mutta jottei tämä nyt aivan nyyhkimiseksi alkaisi niin mennäänpä asiaan....

Tänään on ihana yö! Tyyntä, lämmintä ja kuu mollottaa ohuen pilviharson takaa. Mikä olisikaan parempi hetki kuin nyt lähteä totuttamaan pentua öisiin ääniin ja pimeyteen. (uskokaa pois, koiratkin voivat pelätä pimeää) Ei muuta kun tasku täyteen maksaa, koira kainaloon (kannamme Geron raput ylös ja alas niin kauan kun vaan kykenemme) ja pihalle.

Gero kulkee hihnassa kyllä ihan nätisti (=vetämättä), mutta on asioita joita täytyy vielä hioa. Yöllä siihenkin on hyvä mahdollisuus, koska ei ole muita kulkioita saan silloin opetettua oikean kulkemistyylin ilman häiriötä.
Olen "natsi" mitä hihnakäytökseen tulee: Koiran tulee kulkea vasemmalla puolella, hihna löysänä kaiken aikaa ja muille E I r ä h j ä t ä !!
Mitään kohtaa ei myöskään jäädä haistelemaan kovin pitkäksi aikaa, koska uroksenhan tietää - sitten nuuhkitaan jokainen käpy ja ja heinä perinpohjin ja nostetaan jokaisen kohdalla jalkaa vähintään kahdesti. 15minuutin pissatukseen saa sillä menolla mukavasti kulumaan puoli päivää.
Haistella saa mutta rajansa kaikella, kun sanon "mennään" niin sitten kanssa mennään.

Tähän saakka G on kulkenut milloin missäkin puolella, vaihtanut puolta jalkojen edestä niin että olen ollut lähes rähmälläni kun yritän väistää, välillä napannut lahkeesta kiinni, koittanut taluttaa itseään jne. Sellaisia pentujen juttuja. Lähtötilanne oli siis tämä ja kun palasimme kotiovelle Gero kulki vasemmalla puolella, jalan vieressä ja otti kontaktia sopivin väliajoin. Kontaktia olemmekin harjoitelleet ahkerasti ja se sujuukin loistavasti.
Todella nopeasti poika taas ymmärsi jutun juonen, kun palkkasin joka kerta kun kulkin oikeassa kohdassa, eli jalan vieressä ja palkka tuli tietenkin siitä jalan vierestä myös. Jos hihna kiristyi niin matka loppui siihen.
Huomenna tai siis tänään täytyy lähteä harjottelemaan samaa päivällä.

Kaikki oli ulkona niin ihanan keväistä. Lehtopöllöt pitivät hirmuista konserttia, rusakoilla oli mielessä ilmeisesti "se" kun toisiaan jahtasivat hullunlailla pitkin peltoja. Päivällä näin vähän matkan päässä pellolla 8 laulujoutsenta ja heidän jengissään myös kaksi valkoposkihanhea. Joutsenet pitivät nyt yön tullen konserttia, eipä käy kateeksi lähi talojen asukkaita jotka menevät aamulla töihin he eivät varmasti saa nukuttua, vaikka näin vähän kauempaa oli töräyttelyjä mukava kuunnella. Vähän väliä kuului myös päänpäältä sirpitystä kun muuttajat lensivät etelää kohti.

Tänään käytiin muuten myös hämeenlinnan keskustassa tutustumassa vähän vilkkaampaan liikenteeseen ja sekin meni loistavasti. Tällä kertaa Gero ei edes yrittänyt rähjätä muille koirille.


Lehtopöllöt jatkavat edelleen konserttiaan ja sängyn alta kuuluu tasaista tuhinaa. Pieni mustiksen alku siellä tuhisee ja kerää voimia uuteen jännittävään päivään...

2 kommenttia:

kp kirjoitti...

Siis kävitte G:n kanssa Hämeenlinnassa ettekä pistäytyneet ! Hyi sentään !

Tiia kirjoitti...

Juu, niin tuhmia oltiin. Meidän ei edes pitänyt sinne tulla eilen, mutta suunnitelmiin tuli pikainen muutos ja porhalisimme Tuomon vanhemmille heitä auttamaan.
Ensi kerralla sitten, se me luvataan kautta kiven ja kannon! :)